Helsinki on häiden järjestäjän paratiisi, sillä paikkavaihtoehtoja vihkimisen ja juhlien järjestämiseen on laidasta laitaan. Yhdelle rouhean maalaisromanttista, toiselle perinteistä ja kolmannelle urbaanin nuorekasta. Valokuvaajana nautin siitä, että pääsen näkemään niiden koko kirjon. Anniina ja Antti valitsivat elegantin modernin tyylin, josta kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Tämä hääkuvaus Helsingissä tapahtui elokuussa 2015 Villa Katayassa.  

Hääkuvauksen suunnittelu

Hääparin toivomuksena oli vihkiseremonian pitäminen ulkona Villa Katayan terassilla, joten järjestimme hääkuvauksen suunnittelupalaverin siellä. Vihkiseremonia oli suunniteltu valokuvauksen kannalta haasteellisimpaan aikaan, eli klo 13. Juuri niihin aikoihin aurinko paistaa suoraan ylhäältä, jolloin valo on todella kirkas ja luo kasvoihin tummia varjoja. Tämä kannattaa ottaa huomioon ja suunnitella hääkuvaajan kanssa paras vihkimispaikka, jos seremonia pidetään ulkona. Kävimme myös Kaapelitehtaalla katsomassa etukäteen paikkoja, joissa hääparista saataisiin otettua parhaat potrettikuvat.

Hetket ennen vihkimistä

Koska sovimme dokumentaarisesta hääkuvauksesta, tulin kuvaamaan morsiusparia jo ennen vihkimistä, kun he valmistautuivat elämänsä ihanimpaan päivään omassa kodissaan. Aloitin kuvaukset morsiamen aamun kuvaamisesta, ja sillä aikaa kun morsianta meikattiin, kuvasin asusteet, häämekon, kengät ja kimpun. Kuviin tallentui mm. meikkaamista, hiuskoristeen kiinnittämistä kampaukseen ja häämekon pukemista, missä kaasolla oli kunnia auttaa morsianta. Sulhanenkin sai nähdä morsiamen jo ennen alttaria, ja auttoi rakkaalleen kaulakorun kaulaan.

Hääpotretit

Kun morsian oli valmis, ajoimme Kaapelitehtaan pihalle ottamaan virallisia potretteja. Jo suunnittelupalaverissa huomasin portaiden vieressä kaksi A-kirjainta, joiden ajattelin näyttävän hyvältä erityisesti tämän hääparin kuvissa, sillä molempien etunimi alkaa A-kirjaimella. Seuraavaksi siirryimme Lauttasaareen, missä sijaitsee hauska silta - täydellinen tausta muutamille lisäpotreteille.

Vihkiminen ulkona

Häistä saa takuulla jännittävät, kun vihkimisen on tarkoitus tapahtua ulkona. Siinä ollaan sääolosuhteiden armoilla ja Suomen kesässä mitä tahansa voi tapahtua. Näissä häissä onneksi sade ei kiusannut, joten vihkiminen voitiin toteuttaa Villa Katayan terassilla, josta on upea merinäköala. Vihkiseremonian avasivat kaksi pientä ihanaa morsiusneitoa, ja sen aikana nähtiin myös tyttötrion lauluesitys ja kaason kaunis raamatunkohdan lukeminen.

Häävieraat taisivat pitää minua hieman vinksahtaneena, kun raskausmahani kanssa hyviä vaihtelevia kuvakulmia metsästäessäni loikkasin polyrottinkisohvalta toiselle! Tietysti niin, ettei se häirinnyt seremoniaa, mutta aika hupaisalta se ainakin itsestäni tuntui! Mutta mitäpä ei hääkuvaaja hyvien otosten eteen tekisi?

Juhla(t) alkakoon

Itse hääjuhla oli suunniteltu niin, että osa vieraista olisi paikalla vihkimisestä asti, ja osa vieraista tulisi myöhemmin illalla. Vihkimisen jälkeen juhla jatkui hääparin onnitteluilla ja vieraiden vastaanottamisella yläkerrassa. Lapset oli otettu huomioon todella hienosti ja heille oli järjestetty alakertaan oma ruoka- ja leikkipaikka sekä karkkibuffet.

Ruokailun aikana kuultiin häävieraiden valmistelemia puheita, joista kaikkein koskettavimman piti morsiamen veli. Sen aikana useat vieraat joutuivat kuivaamaan silmänurkkiaan, erityisesti morsian itse. Puheiden lisäksi liikuttavaa oli hääparista koostettu kuvaesitys, jota katseltiin ruokailun lomassa.

Suunnitelmien mukaan osa vieraista tuli myöhemmin illemmalla, jolloin juhla jatkui heidän vastaanottamisella. Tämän jälkeen alakertaan avautui olutbaari ja catering grillasi hääväelle lihaa ja kalaa. Ohjelmaan kuului myös ihanan perinteikkäät kimpun ja sukkanauhan heitto sekä morsiusparin ensimmäinen yhteinen valssi. Sen sijaan vähemmän perinteistä oli se, kun klovni ilmestyi paikalle hauskuuttamaan ihmisiä. Mikä hauska idea! Illan aikana ehdimme ottaa myös lisää kuvia perheen, kaasojen ja bestmanien kanssa.  

Oli ilo olla mukana hääkuvaajana näissä erityisen eleganteissa häissä, joissa oli kaikki kohdallaan - upea hääpari, ihanat vieraat esityksineen, kaunis ilma, herkullista ruokaa, naurua ja liikutuksen kyyneliä. Paljon onnea vielä, Anniina ja Antti, tuleville vuosille!  

Psst...

Kiikarissasi hääkuvaus Helsingissä? Tai muualla maailmassa? Ota yhteyttä sähköpostilla tai Facebook-sivuillani ja suunnitellaan yhdessä teille ikimuistoisimmat hääkuvat!

Helga

Blog

Minikuvaukset kirsikkapuistossa. Varaa aikasi nyt, sillä kuvausaikoja on rajoitetusti.

Nettisivuilla käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön