Vegaaninen mansikkakakku 🍓🎂
⠀
Pohja:
70gr saksanpähkinöitä
130gr manteleita
12 taatelia (tai kuivattua luumua tai aprikoosia)
⠀
Soseuta tehosekoittimessa kaikki ainekset. Laita vuokan pohjalle.
⠀
Täyte:
170gr cashewpähkinöitä (liota vedessä 6-8 h)
100 gr kookosmannaa
60 gr kookosvoita
30 gr mettä tai vaahterasiirappia
250 gr mansikkaa
200 gr vadelmaa
⠀
Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kookosmanna. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa.Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia.
Mansikan ja vadelman tilalle voi laittaa tietysti mitä tahansa muita. Minulla oli pihlajanmarjoja.